Header

Det blev en dålig dag. Mycket värre än jag någonsin föreställt mig. Och vet ni? Det enda jag kan göra är att skratta. När mina föräldrar skriker på mig att gå till skolan, så ligger jag där, inlåst i mitt rum, och skrattar. Jag driver inte med er nu, jag är 100% seriös.
 
Aja, jag skulle vilja säga att livet flyter på. Att allting är perfekt och som det brukar vara. Men det är ju inte sant någonstans. Men en dag kommer jag lämna all den här skiten bakom mig och skaffa mig ett liv. Den dagen kommer, jag måste bara hålla ut tills dess. 

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - Klicka här

Likes

Comments

Det kliar i hela kroppen, jag måste få skriva av mig... (ppppsssss: läs inte om du inte vill bli offended....) (jag är 110% seriös och kommentera ingenting onödigt, det är som sagt bara onödigt) 
 
 en solnedgång sista dagen på sommarlovet // bild av Sofie Selling
 
Jag har inte fotat på flera veckor känns det som. Jag har inte gjort någonting. Jag har inte pluggat heller och blir frustrerad när kompisarna sitter och snackar om deras idiotiskt bra betyg medan jag sitter där och inte orkar plugga. Kalla mig lat och patetisk, det kommer inte ändra det faktum att jag inte orkar. De säger att det är mitt fel att jag inte pluggar (vilket det är) men jag kan ändå inte sätta mig ner och plugga för det är så extremt ointressant. Det är då folk säger, "bara att rycka upp dig". Jag säger bara: lägg ner.
 
Ta ditt face och försvinn.
tidig sommar // bild tagen av Sofie Selling
 
Just nu vill jag bara göra uppror mot allt och alla. Mot alla och mot mig själv. T.ex. inte plugga bara för att jag vill visa folk att skolan inte betyder nått, men den gör ju det. Det kommer bara fucka upp mig liv trots allt. Om jag inte pluggar nu kommer hela mitt liv bli messed up. Jag vill göra uppror mot alla som säger idiotiska och dumma saker, bara ignorera de människor som säger vad man ska göra. Men det går inte. För dem är i min närhet hela tiden, överallt. Jag kan inte peka ut dem på bloggen, eller någon annanstans. 
 
en varm sommardag 
 
Jag har nått fel alltså. Det är så otroligt hur fort tiden går och hur lite jag göra på dagarna. Går till skolan, lär mig om alla flyktingar som kommer till Europa och hur man räknar ut andragrafsekvationer, vad ska jag göra med den kunskapen? Jag skulle inte kunna bry mig mindre. Visst, det är hemskt det här med flyktingarna, det är hemskt med krig, men jag känner mig så långt ifrån det som jag kan komma. Jag har inga pengar som jag kan skicka, jag har inte tiden att åka dit och se hur det är och börja gråta och tycka synd om alla, jag är inte i den sitsen, att kunna hjälpa och skapa fred i världen. Jag är ledsen, verkligen, men jag kan inte göra nått. 
Och det här med matten...jag bryr mig inte om ekvationer. Jag bryr mig inte om vad x betyder. JAG BRYR MIG INTE. 
 
smile and such // bild av Uzma
 
Det är så svårt. Det är så svårt att sitta på samhällslektionerna och låtsas vara intresserad av ekonomiska teorier och allt hemskt som händer i världen. Det är otroligt svårt att vara vaken på mattelektionerna när hjärnan inte kan ta in mer information om onödiga saker. Det är svårt att gå upp på morgonen när man inte vill gå upp. Min anledning är alltid att jag är trött och inte orkar, men nu när jag tänker ett steg längre så är anledningen att jag inte vill. 
 
Sunkissed skin // bild av Sofie Selling
 
Tack för att du ville läsa. Nu ska jag gå och duscha, sova, gå upp, gå till skolan, skriva prov, simma på idrotten, gå hem, sova, gå upp, göra nått "vettigt" på lektionerna, gå hem, sova, gå upp, ja... om jag kommer upp då... och sen gör vi det i ungefär 1 och ett halvt år till. Sen vettefan. Varför inte göra det om och om igen tills vi dör? Det är så kul nämligen, det här med skolan och jobb...ni borde ha märkt det by now, men jag vill inte. 
 
Hampus i somras <3 

Likes

Comments

...från höstlovet med Marta! 
 
 Idag är det lördag. Om jag minns rätt så sa jag igår att jag skulle plugga, men har jag gjort det? Nej. Varför skulle jag? Det betyder att jag kommer faila stort på engelska provet vi har på måndag. Men fan, jag vill göra vad jag vill med min fritid. 
 
Så vad har jag gjort idag då? Jag har legat i sängen, bokstavligen, hela dagen. Gick nyss upp för att sätta mig vid datorn. Wow, what a progress! Jag funderar på om jag ska städa mitt rum lite, det är för stökigt. Måste rensa i min garderob, ta bort massor av växter så jag får plats med julsaker i fönstret och det skulle inte skada att dammsuga lite faktiskt. Jag är den personen som inte kan plugga förrän rummet är rent. Antar att det är bäst att börja städa så jag kan plugga lite inför engelskan ändå..

Likes

Comments

Fotade syrran lite snabbt idag och fick några snygga bilder, eller hur? 
 
Imorgon är det plugglördag, dagen efter det är fotosöndag med Sofie. Vi ska fota lite saker med vatten, ni får se hur resultatet blir då helt enkelt! Har faktiskt inte så mycket mera att säga idag, men vi hörs imorgon! 

Likes

Comments

Häromdagen bakade jag och syrran lite pepparkakor med julmusik i bakgrunden! Mindre än en måndag nu, och snart är det första advent! SÅ SKÖNT! Hoppas det blir lite snö till julafton i alla fall...det skulle vara så mysigt. 
 
Jag tänkte spela in en video, men jag har inte gjort det än...jag måste göra det, och jag vet exakt vad jag ska göra, det är bara det att jag inte kan spela in en video när jag har min familj hemma för det blir så jobbigt att prata med kameran och allting. Vilket det aboslut inte borde vara men det bara är så och jag kan inte göra någonting åt det. Så jag måste typ gå ut och spela in, men det är så kallt ute och jag har aboslut inget lust. MEN MEN, vad gör jag inte för youtube och bloggen? 

Likes

Comments

selektiva färgändringar 
 
Jag vet inte hur jag ska förklara det här. Men jag vill inte gå i skolan. Jag skulle inte kunna bry mig mindre om alla kurser vi går, om min framtid eller om någonting annat som ses vara viktigt. Jag vill inte längre. Men jag vet att jag inte kommer hoppa av. Jag vet att jag kommer fortsätta gå till skolan varje morgon. Kanske blir det lite jobbigare för varje dag, men jag antar att jag kommer fortsätta gå för att jag inte har något val. Alla som säger att gymnasiet är frivilligt vet inte vad det ordet betyder. Frivilligt, som fan det inte är. Eller jo, om man vill välja mellan att ha ett liv eller ingenting...då är det frivilligt. Men egentligen så är det inte så mycket till val. 
 
Alltså jag vet inte vad jag ska göra. Jag går på tom tank. Jag vill inte. Jag vill verkligen inte. Skolan är ingenting för mig. Jag skulle hellre kunna börja jobba men vem tar emot en 17-åring utan utbildning idag? INGEN! Det är som om alla vill ha en 20-åring med 20 års erfarenhet. Det värsta av allt är nog att plugget inte ens slutar efter gymnasiet.  

Likes

Comments

beskärd bild med en liten tatuering fixat i photoshop
 
Samma gamla vanor varje dag. Upp, gå till skolan, gå hem, sova. Kul, kul! Grejen är att det kan inte vara såhär. Livet kan inte vara menat att vara såhär, kan det? Göra samma sak om och om igen och slösa dagar på att gå till skolan. Men om man inte går i skolan så jobbar man. Om man inte jobbar så har man i stort sätt inget liv för allt handlar om pengar, right? 
 
Whatever. Allting löser sig till slut. Min buss går om 10 minuter och den kommer inte vänta på mig, så det är bäst att jag går. Ha en fin onsdag! 1 MÅNAD TILL JUL!!

Likes

Comments

Skolkare är jag, lalalalalalaaa!
 
Japp, jag var hemma från skolan idag. Jag vill inte redovisa, I'm so sorry. Nja, jag låg i sängen hela dagen, bokstavligen. Kollade en HEL säsong av Merlin och ligger nu på säsong 3. Det här går ju nästan rekordsnabbt, har aldrig sett en hel säsong på en dag i alla fall! Har haft ljus täna i rummet också, legat i shorts och linne och bara varit. Jag har inte gjort någonting helt enkelt. Att inte göra någonting är det bästa som finns, tycker jag. Om jag skulle få göra någonting i hela mitt liv, skulle det vara ingenting. 

Likes

Comments

Jag tror inte någon förstår hur mycket jag hatar att redovisa. Alltså, det går inte riktigt att förklara. Jag förstår mig inte på människor som inte kan åka frittfall eller bergodalbanor, men det är ju samma sak för mig när jag ska ställa framför en grupp och prata. Jag kan inte gå fram, jag börjar skaka, stamma. Jag tappar i stort sätt talförmågan. Men jag tror inte att det syns. Eftersom när jag frågor mina kompisar om de såg hur nervös jag var, så säger de nej. De säger det antagligen för att vara snäll, eller hur? 
 
Imorgon så ska vi redovisa i svenskan. En liten redovisning. Vi ska till och med vara i grupper. Men ändå får jag panik. Vad är det med mig? JAG VET, att ingen kommer skratta åt mig, jag vet att jag kommer bli perfectly fine, men jag kan inte gå upp. Jag har i stort sätt redan bestämt mig för att inte gå imorgon. Dock om man söker på internet, hur man ska bli av med sina rädslor; utsätta sig för dem. Men det är så svårt. Det är så extremt svårt. Jag skulle kunna försöka utsätta mig för rädslor som inte har med andra att göra, problemet är såklart att alla mina rädslor har med människor omkring mig att göra. 
 
Jag går helst inte och frågar någon om hjälp i affärer, även om jag skulle behöva det. Jag går inte upp och redovisar om jag inte riskerar att få F i betyg. Jag pratar inte i klassrummet (förutom med mina kompisar förstås). Om läraren frågar mig någonting säger jag att jag inte vet, även om jag vet. 
 
HUR blir jag av med den här äckliga rädslan att redovisa? Jag vill bara gå fram som vilken cool människor som helst och prata, det är ju bara människor. DET är verkligen bara människor. Fan, ingen bryr sig om mig ändå, de har sitt eget att bry sig om. Jag lyssnar ju inte på när någon annan redovisar, för det är inte intressant, jag har annat att tänka på. SÅ varför är jag så rädd? 

Likes

Comments