Header

Ska vi ligga och gråta oss genom nästa år också eller ska vi klistra på ett leende på läpparna? 
 
Jag har i alla fall bestämt mig att hur jobbigt och svårt det nu kan vara att gå upp till skolan så ska jag göra det. Hur jobbigt och svårt det än är att hitta på någonting på dagarna så ska jag försöka det bästa jag kan. Det är rätt tid att leva nu, inte någon annan dag, inte någon annan minut eller sekund. Med det sagt, det här ska jag försöka hitta på under 2016: 
  • Ligga på marken och kolla upp mot fyverkerierna
  • Skaffa ett jobb
  • Tatuera mig
  • Ta körkort
  • Bevisa motsatsen
  • Ta ett morgondopp
  • Ta ett kvällsdopp
  • Lära mig mer inom foto
  • Fortsätta blogga! 
Jag hittar mera saker med tiden, men senaste vecka är detta det som jag har kommit på. Men ni kan ju ge er apa på att jag har en till bucketlist. En bucketlist som är lång, flera sidor faktiskt. Sidor fyllda av ord och meningar som någon dag ska bli avprickade. Jag har hela livet framför mig, jag tänker leva det livet och inte låta någon förstöra för mig. 

Tack för mig och tack för 2015, vi ses nästa år! 
 
Fast allt som har med nyår är överskattat. Det är irriternade och jag tycker synd om alla djur och jag ska sova nu, vakna upp till en ny dag och ett nytt år. Det är ju inte alls samma sak som alla andra dagar och år? Jo. Ingenting kommer att förändras.

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - Klicka här

Likes

Comments

September
Jag slutade prioritera bloggen och foto ett tag denna månad då skolan började på allvar igen. Jag drog dock igång min youtube kanal igen och jag har lagt ut minst en video i veckan sen dess! (ganska bra gjort av mig ändå). September gick snabbare än väntat och allting flöt på. 
 
Oktober
Jag längtade till höstlovet. När höstlovet sen kom fotade jag varje dag. Jag hängde med Marta, Sofie och Pia. Gjorde videos och kopplade av efter en ganska stressig termin hittills. Insåg att jag inte orkade sätta på mig smink varje dag till skolan och har struntat i det sen dess. Färgade också håret några (2?) gånger då jag inte visste hur jag ville ha det. 
 
November
Jag gick på fotomässan med Sofie. Det var nog det enda positiva med den här månaden. Jag kommer inte riktigt ihåg så mycket mer, men jag vet att det gick segt och livet var jobbigt. Allting var jobbigt. Matten tog kol på mig och jag ville bara hoppa av skolan. Jag var förvirrad och tankespridd, visste inte riktigt vad jag skulle göra. Tillbringade mina dagar hemma i sängen och kollade på Merlin (serier) hela dagarna. Mörk och grå månad. 
 
December
Sista månaden på året som bestod av både skola och ledighet. Jag tror att jag har problem med mitt minne för jag kommer inte ihåg någonting. För er som undrar hur det gick på det där nationella provet i matte kan jag säga att jag fick F, fick dock D i hela kursen i slutändan ändå så all stress var i onödan. Julafton var en hit, det var i stort sätt perfekt. Tillbringade dagen men familj och släkt, fick fina julklappar och hade en bra dag! Oftast får jag ångest i december, då det är sista månaden på året. Året är slut och vad har jag åstadkommit? Oftast ingenting. Men sen tänker jag; det är bara livet. Det kommer flera år. Någon gång händer det. 

Likes

Comments

Maj
Maj gick fort. Allt blev grönt och allt blev bara bra. Livet lekte. Skolan började ta sig mot sitt slut. Allt var så bra! Blogg.se uppmärksammade två av mina bilder under en månad, vilket för mig var helt otroligt. Jag och Sofie gjorde ett försök att dra till Grönan och se Veronica Maggio men kom såklart inte in för att det var så pass mycket folk där redan. Men vi gick på 5SOS i Globen i alla fall! 
 
Juni
Första året av gymnasiet var slut och älskade systen tog studenten. Jag spenderade en kväll med kompisarna uppe på flottsbro för att fira skolans slut. Jag och Sofie hade en photoshoot med syrener och en trasig cykel i regn och sol. Jag försökte även ta mig igenom sommarjobbet, vilket slutade med att jag sa upp mig och tog sommarlov två veckor för tidigt. Nu hade jag hela sommaren framför mig! Jag såg också mina älskade killar (One Direction) i Göteborg. 
 
Juli
Vaken hela nätterna och sova genom hela dagarna. Chillade kanske lite för mycket. Drog till Kos (Grekland) med familjen och låg i havet från 10 på morgonen till 5 på eftermiddagen. När jag sedan kom hem från Grekland försökte jag klura ut meningen med livet. Hade en liten deppig period då eftersom jag inte visste vad jag skulle göra med mitt liv, snart började skolan och jag hade sovit bort hela sommaren. 
 
Augusti
Jag och Sofie hade en grym photoshoot vid en kryka och i en djungel. Vi avslutade också vår sista lediga dag med att foto solnedgången. Jag hängde med mina kompisar på flottsbro ännu en gång, en sista gång innan skolan började, Marta och jag sov även ute i tält under en natt. Började även inse att man kan ta bilder inomhus, därav började jag med mina svartvita självporträtt som jag nu tar hela tiden! 
 

Likes

Comments

Det känns som om jag är den enda som tänker i den här världen. Jag vet att det finns flera som tänker som jag, hoppas att jag hittar de personerna någon dag. Alla i min närhet just nu, har ingen aning om hur jag tänker eller hur jag mår. Helt ärligt så vill jag inte att de ska veta. För de kommer inte förstå. De kanske kommer fatta, men de kommer inte förstå. 
 
Varje gång jag säger någonting som jag tänker till någon nära, så ifrågasätter dem allting. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva hur jag känner för det är helt skruvat. 
 
Antingen vill jag må skitbra, eller må skitdåligt. Jag vill inte ligga där i mitten av allting. För när man ligger där i mitten, det är ju då allt blir fejk. Blir det inte det? 
 
 
Varför är jag så beroende av min mobil? Av min dator? Av allt som har med idioti att göra? Jag kommer ingen vart av att sitta och skrolla igenom sociala medier hela dagarna. Om någonting är patetiskt så är det väl ändå det? Jag vill slänga ut min mobil genom fönstret och aldrig mera se den. Jag vill bara ha en kamera och en bil. Och köra härifrån. Jag vet inte vart, måste man alltid veta? 
 
Jag vill inte gå i skolan. För mig är det mer patetiskt att gå i skolan än att inte göra det. ALLT i den här världen är skapat av människor. Människor som du och jag. Det är så skrattretande. Jag sitter bokstavligen med tårar i ögonen och skrattar. För det är så sorgligt. Hur kan människor följa strömmen? Hur fan kan folk leva? Alla har ett sånt miserabelt liv. Varför gör ingen någonting åt det? Man behöver inte de där jävla papperslapparna som någon människa för 12567 år sen hittade på. Varför är det ingen som förstår det? Varför är det ingen som tar risker? Varför är det ingen som vågar? 
 
Jag vill våga. Jag ska våga. Jag måste. 
 
Jag skäms så sjukt mycket över nästan allting jag har gjort på sociala medier. Jag har trott att jag är ful för att ingen gillar mina bilder på instagram. Jag har gjort massor av tråkiga utmaningar och taggar på youtube som alla andra har gjort som egentligen är extremt tråkiga, men jag gjorde dem för att alla andra gjorde dem. Jag har ljugit om att mitt liv har varit perfekt på bloggen i flera år nu, det är inte perfekt någonstans. Ingenting är perfekt. Där har vi yttligare ett uttryck som någon människa någon gång hittade på. 
Jag skäms över att jag kände mig tvungen att sminka mig för att gå till skolan. Jag skäms över att jag inte kan säga det jag vill säga. Jag skäms över att jag mådde dåligt när mina videos inte fick några visningar, eller när ingen gick in och läste min blogg. 
 
Men på ett sätt så är väl att skämmas någonting extremt patetiskt också. Jag ska vara stolt över mig själv för att jag tror på att jag kan resa jorden runt någon dag även om folk säger att det aldrig kommer hända. Jag ska väl fan vara glad att jag är jag? Att jag är där jag är idag och inte någon annanstans? Jag ska vara glad att jag kan le när jag gråter, right? Jag kan börja skratta närsomhelst, för livet är så patetiskt. Varför gråta när man kan vara glad? Varför vara glad när man kan gråta? Allt är meningslöst så varför inte leva livet som jag vill? 
 
Allt är så sjukt patetiskt. Varför är det ingen som ser det? 
 
 
När jag ändå håller på att berätta att mitt liv inte är perfekt så kan jag väl lika gärna berätta allt? 
 
Jag tror mig kropp hatar mig. Jag sover genom hela dagarna och är uppe hela nätterna. Ingen D-vitamin. Eller ingen vitamin i överhuvudtaget för jag äter som en myra. Inte för att jag tycker jag är tjock, inte för att jag har något psykiskt fel. Eller något psykiskt fel är det väl, men ett fel som är väldigt svårt för andra att förstå. Jag förstår det inte riktigt själv. Men jag kan inte äta mat. Jag tycker i stort sätt att all mat är äcklig. Himla med ögonen om ni vill men fan, det är omöjligt för mig att prova ny mat. Så jag får i mig, oftast, en tallrik med ris om dagen. Kanske en chokladkaka då och då, lite yoghurt. That's it. 
 
Jag känner hur dåligt min kropp mår. Men jag vill inte göra nått åt det, för jag typ halvt älskar det. Ni vet när man känner sig riktigt sårbar? Så känner jag mig hela tiden. För utan mat blir man också sjukt känslosam. Man kan inte riktigt tänka klart antar jag. Ena sekunden kan man skratta och andra kan man gråta. För man har ingen energi. Ett annan grej är väl att fötter och händer blir iskalla. I skolan brukar mina armar och händer bli helt blå/vinröda efter ett tag. För jag fryser så mycket. 
 
Ni kanske undrar, är jag inte hungrig? Grejen är att jag äter. Jag äter bara dåligt. Och jag kan gå från 8-17 i skolan utan mat. Det är väl lite av ett gränsfall, men jag klarar det. Jag äter oftast inte alls i skolan. Ibland händer det att jag inte gör frukost heller för att morgontrötta och irriterade Sofia inte orkar göra nått. 
 
 
Vad ska jag mer berätta som jag har hållt hemligt för er alla? 
Jag skriver ändå ganska mycket på bloggen som är sant. Speciellt på senaste tiden. Allting om skolan och allting om mina drömmar. Allt är sant. 
 
Alla bryr sig om deras betyg och om de där 1000 kronorna man får om man har full närvaro. Men jag kunde inte bry mig mindre. Betygen spelar ingen roll om 100 år. Kommer du verkligen kolla tillbaka när du ligger på dödsbädden och säga "Jag fick i alla fall A på det där provet"? NEJ! Och du kommer inte heller säga "Jag kommer ihåg den där månaden då jag var borta mer än 25% och inte fick något CSN. NEJ?! Självklart inte! Det spelar ingen roll, kan ni inte inse det? 
 
Jag vill sluta skolan. Jag trodde verkligen att jullovet skulle ändra på det, men hittills nej. Jag har en extremt ångest inför skolstarten som är om snart en vecka. Jag har alltid sagt att jag inte orkar gå upp på morgonen eller att jag mår dåligt. Men största anledningen är att jag inte vill. För man ger ju tid till det man gillar. Om jag hade gillat skolan hade jag inte haft problem att gå upp, eller hur? Jag kan ju alltid gå upp kl. 3 för att åka till Grekland? 
 
Men vad ska du göra? - säger alla. 
 
Jag svarar: dra någonstans där inte ni är. Skaffa ett liv? Må bra? Inte behöva gå upp klockan 6 för att gå och lära mig ingenting? Börja jobba på ett café någonstans i en liten stad där alla känner alla? Tjäna ihop lite pengar tills jag kan sticka från landet? Tills jag bokstavligen kan dra härifrån och aldrig komma tillbaka. Och jag vill att alla ska undra "Vad fan hände med Sofia?" och jag vill aldrig ge dem ett svar. Jag vill att allt som ni ska ha kvar av mig är min lilla blogg och min lilla youtubekanal. 
 
Sen när jag vaknar varje dag på andra sidan världen och går till mitt jobb i 25°+, till ett litet café ute vid havet i South Carolina, ska jag tänka på er alla här hemma. Tycka synd om er. Och jag vill att ni ska undra hur jag har det. Om vad som hände med den där Sofia från den lilla söderorten i Stockholm. 
 
 
Kan inte ni som orkade läsa allt det där himla med ögonen och skriva en kommenter om att jag är dum i huvudet så att jag får det bekräftat? 
 
Alla bilder tagna av Sofie Selling

Likes

Comments

Eftersom det inte började snöa förrän solen hade gott ner så blev det lite bilder med den nya bilxten istället! Perfekt att prova den nu egentligen. Jag har ju inte använt så mycket mer än till innefotografering. Men det blir ju så coolt med snön och allting. 
 
Ska ut snart igen, snart börjar det säkert regna också. Så jag vill verkligen ta in all den här snön som kommer nu. Inte skjuta upp det och säga, äsch, det snöar säkert mera imorgon: för det kommer det inte göra. 
 

Likes

Comments

Januari
Jag och Sofie vann pris för vår snygga "snödrottning" bild som vi tog i det kalla januari vädret. Vi var även ute på isen och fotade. Januari är en månad jag inte riktigt kommer ihåg, så jag antar att det inte hände någonting speciellt. Livet flöt väl på hyffsat bra antar jag! 
 
Februari
En av de värsta månaderna i hela mitt liv hittills. Kommer inte ihåg någonting positivt från den månaden. Min älskade kanin gick bort och jag kunde inte släppa det. Jag kunde inte gå vidare. Dagarna var gråa och tråkiga. Livet var meningslöst. Allt var meningslöst. Jag försökte göra livet bättre genom att fota med Sofie och åka längdskidor med familjen, men nja, kommer inte ihåg att det hjälpte speciellt mycket. Februari kändes lång, även om den bara har 28 dagar. 
 
Och vi får inte glömma att jag skaffade min lilla älskling, Nikon D7100!! 
 
Mars
Känns som om det hände mycket i mars, vilket det inte gjorde. Dagarna blev sakta bättre. Jag gick ut och fotade i solen flera dagar i rad. Dock när Ginas urna kom hem igen så gick humöret ned. Samma dag som Gina kom hem slutade även Zayn i One Direction, vilket var oväntat och tråkigt. Jag vet inte om jag klippte håret för att protestera mot livet eller om jag gjorde det av ren vilja, men jag ångrar det inte! 
 
April
JAG DROG TILL PARIS! Åååh, det var så fint och jag vill tillbaka! Jag var även ute och fotade i stan med bästa kompisen från skolan och klämde även in en photoshoot med Sofie där någonstans. Drog även till kungsan efter sista nationella provet i svenskan med vännerna <3. Känns som om April alltid är bra, solen kommer tillbaka och det blir bättre tider! 

Likes

Comments

 
Hej på er!
Jag har inte bloggat på ett tag, kanske ni har märkt..? Jag har faktiskt inte gjort någonting. Köpte The Sims 4 lite spontant för tre dagar sen och har hittills spelat i exakt 25 timmar. Där har ni anledningen till varför jag inte har "haft tid" för bloggen. Men vi satte upp granen för någon dag sen så sprang och fotade lite medan jag tog en paus från datorn. 
 
Annars var jag hos tandläkarn idag och shoppade lite julklappar till pappa. Imorgon ska jag åka igen fast shoppa till mamma. Ska bli kul! :) Det enda som är jobbigt är väl att det är så extremt mycket folk nu dagarna innan jul. Alla ska köpa de sista julklapparna innan julafton! 
 
Nu ska jag spela lite mer The Sims, sen ska jag nog hitta någon film att se innan jag går och lägger mig. Gick upp så tidigt idag för att gå till tandläkarn och sov i drygt 4 timmar, då jag har vänt på dygnet totalt. Woow, överraskning, ni trodde inte att jag skulle vända på dygnet va? 
 
Det har i alla fall blivit en liten vana att se på en film innan jag går och lägger mig. Har den senaste veckan sett filmer som: The Notebook, A Walk to Remember, The Lucky One, Bad Neighbours, Safe Haven och Charlie St. Cloud. Jag har sett alla innan men herregud, det är så bra filmer! Älskar verkligen Charlie St. Cloud. Alltså gråter varje gång. ÄLSKAR FILMER! Har ni några förslag? Nu vet ni ju typ vad jag gillar ;) 
 
 
 

Likes

Comments

Gick ut och fotade himlen en snabbis, var så sjukt fint. Nu när jag kollar ut så är det egentligen ännu finare, men det är iskallt. 
 
Det blir ju bara färre och färre solnedgångar ju längre in i vintern man kommer. Den kommer de tillbaka vid våren. Ni kommer väl ihåg i våras när jag gick ut varje dag och fotade solnedgångar? Jag vill göra det den här våren som kommer också. Det är så skönt att vara ute i solen efter en lång vinter. Det är ju väldigt konstigt att man åker på solsemester på sommaren och inte på vintern. Många åker ju till Thailand nu på vintern, vill också! 

Likes

Comments

Bilder jag tog hos min farmor när jag var där igår! 
 
Jag är så trött. Jag är alltid trött på helger. Jag måste ut och göra någonting men jag orkar inte. Förstår ni? Missade världens finaste solnedgång nyss också. Om jag bara att gått upp ur sängen fem minuter tidigare hade jag kunnat springa ut med kameran och fota den rosa himlen. Det var så fint! Men solen har redan gått ned nu, det är försent. 
 
Så vad ska jag hitta på idag då? Jag vet faktsikt inte. Jag och pappa sa att vi skulle övningsköra lite idag, men jag är inte på humör, jag är för trött. När jag är vuxen och har tillräckligt med pengar för att flytta, så ska jag flytta till Kapstaden, till Sydafrika. Sommar och sol hela året runt, ja tack! 

Likes

Comments